Afdelingen

Tot welke afdeling behoor jij?


Unsplashed background img 1

Afbeelding Pinkels

Pinkels

6 - 8 jaar: De Pinkels houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsenen, prinsessenen andere sprookjesachtige figuren. Omdat de Pinkels nog heel individueelingesteld zijn, is het voor de ze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaring en op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk.

Afbeelding Speelclub

Speelclub

8 - 10 jaar: Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekkende werelden zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen.

Afbeelding Rakwi

Rakwi

10 - 12 jaar: Deze stoere mannen en vrouwen hangen samen met hun rakwi leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter,trekken erop uit met de fietsen lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in kleien verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speel dingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Chiro-activiteiten voor groot en klein
Unsplashed background img 2

Afbeelding Tito

Tito

12 - 14 jaar: De Tito's trekken erop uit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard er tegenaan gaan in een plein spel en winnen graag, door tactiek of door snelheid. Stil vallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een showen zomerse zondagen eindigen steevast in een water festijn. Kortom: typisch Tito’s...

Afbeelding Keti

Keti

14 - 16 jaar: De Keti's trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzaken kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z'n kop om het een nieuwe look te geven.

Afbeelding Aspi

Aspi

16 - 17 jaar: De Aspi's nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze samen met hun leiding even stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Deelnemen aan sommige vergaderingen hoort er ook allemaal bij. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.

Leuke manier om nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen
Unsplashed background img 3